Competitive English Test -11 Error Or Mistakes Subject-Verb Agreement


Find The Error And Correct The Sentences

Before Doing This Test Please Complete these Two topics- Competitive English Test -11

English Point
Learn Spoken English Easily

Verb-English Grammar For Competitive Exam

Subject-Verb Agreement (Syntax)-Grammar

1. The district authorities are making a last ditch attempt to provide alternative solutions to formats but the options is clearly in inadequate.

Answer- Replace is with are

2. She immediately quit the job in which neither the skill nor  knowledge work required.

Answer- Replace were with was

3. The government has launched many creative schemes to make banking service available to everyone.

Answer- No error

4. Ancient artefact are a part of global heritage and should not be sold to the highest bidder.

Answer- No Error

5. His comments came after the research group said that its consumer confidence index were slumped to its lowest level.

Answer- Replace were with was

6. My elder sister and I am interested in painting and therefore have joined the coaching classes.

Answer- Replace am with are

7. The need for alternate sources of energy are essential to conserve the environment.

Answer- Replace are with is

8. This project which is funded by the United Nations has helped over four lakh Indians to overcame poverty.

Answer- No Error

9. The number of tourists is expected to rise from four to ten percent in the next ten years.

Answer- No error

10. A Variety of pleasant items in the shop please everybody.

Answer- Replace please with pleases

11. Most of the funds we get from America is used to build roads and bridges.

Answer- Replace is with are

12. The scheme which will be launched during the next two years require an additional investment of one hundred crores.

Answer- Replace require with requires

13. The government has signed a memorandum of understanding with the company to set up a plant in the state.

Answer- No Error

14. Real estate prices in the business district of the city are expected to rise at 15% this year.

Answer- No error

15. There is a lot of supports from the employees for the proposal to merge with the parent company.

Answer- Replace is with are

16. He is one of the religious reformers who has spoken out strongly against casteism.

Answer- Replace has with have

17. The Bank’s staffs is opposed to the takeover because they are convinced that they will lose their job.

Answer- Replace is with are

18. The Reserve Bank of India’s decision to waive ATM charges have put banks in a difficult position.

Answer- Replace have with has

19. The majority of the board are in favour of implementing the proposal.

Answer- Replace are with is

20. The RBI which monitors banking operation do not have the resources to carry out investigations also.

Answer- Replace do with does

21. Unfortunately many in rural areas are steel deprived of adequate healthcare facilities.

Answer- No error

22. The explanation that he gave for missing the meeting were not satisfactory.

Answer- Replace were with was

23. There have been a fall of the profits of our company recently.

Answer- Replace have with has

24. One of my desires are to become a doctor.

Answer- Replace are with is

25. A hot and a cold spring was found near each other.

Answer- Replace was with were

26. Either of the roads lead to the institute.

Answer- Replace lead with leads

27. We all are aware that Haramb certainly is one of those who is interested in all kinds of sports.

Answer- Replace is with are

28. Every one of us I know that he is not capable of remaining under water for such a long time.

Answer- one of us knows that

29. Hrithik along with his family are visiting The Prince of Wales museum day after tomorrow.

Answer- Replace are with is

30. Thirty five kilometres from Patna to Ranchi are a long distance.

Answer- Replace are with is

31. The chairman decided that the board meeting would commence despite the fact that two thirds of the board was absent.

Answer- Replace was with were

32. Two great man whose birthday centenary have been celebrated this year have expressed strong view against capitalism.

Answer- Replace have with has

33. The entire cabinet as well as most of the members of the opposition have denounced the president’s decision.

Answer- Replace have with has

34. There is only one of the novels that are interesting.

Answer- Replace are with is

35. Knowledge of at least two languages are required to pass the examination.

Answer- Replace are with is

36. A person performs well if he is required to do thing that interest him most.

Answer- Replace interest with interests

37. Fragments of ancient cultures indicate that the first wheels was probably developed in logical steps.

Answer- Replace was with were

38. People who are fortunate enough to own a house in the City are very few.

Answer- No Error

39. The number of people applying were so large that the college had to stop issuing application forms.

Answer- Replace were with was

40. The director, along with the staff members were present for the annual day celebrations.

Answer- Replace were with was

41. We insisted but neither Sheela nor her sister are ready to work on holiday.

Answer- Replace are with is

42. In Most of the states forty percent of people under thirty years is undernourished.

Answer- No error

43. Rivers have an intrinsic beauty of their own which provide great aesthetic pleasure to man.

Answer- Replace provide with provides

44. The ways of communication has changed dramatically since the last century.

Answer- Replace has with have

45. Some people feels depressed whenever they think of future because they do not believe in their own capability.

Answer- Replace feel with feels

46. I am fully aware that my boss is one of those who is totally dedicated to work and proper discipline.

Answer- Replace is with are

47. The investment by the government in science and technology have increased considerably  in the recent past.

Answer- Replace have with has

48. Most of the students of our college believes that the terminal examination is a unnecessary.

Answer- Replace believes with believe

49. Each of the girls are good and has contributed immensely to our success.

Answer- Replace are with is

50. Not only he but also his sons were blamed for the act and rightly so.

Answer- No error

Complete English Course in Hindi-English For All Competitive Exams Like MPSI Bank Railway NDA Airforce Vyapam PEB SSC Competitive English Test -11 Error Or Mistakes Subject-Verb Agreement

  1. 50 Basic Structures Of Spoken English
  2. Time and Tense-Present Tense
  3. Time and Tense-Past Tense
  4. Time and Tense-Future Tense
  5. Noun-Competitive English Grammar
  6. Pronoun-English For Competitive Exam
  7. Nervous By English, Read It
  8. Adjective-English For Competitive Exam
  9. Verb-English Grammar For Competitive Exam
  10. Adverb-English For Competitive Exam
  11. Conjunction-Competitive English Grammar
  12. Question tag-Competitive English Grammar
  13. Narration-Direct-Indirect-English Grammar
  14. Active-Passive Voice-English Grammar
  15. Article-English For Competitive Exam
  16. Subject-Verb Agreement (Syntax)-Grammar
  17. Preposition- English Grammar
  18. English Test For All Competitive Exam – 01
  19. Competitive English Test -11
Share & Help Others
error6
fb-share-icon100
Tweet 20
fb-share-icon20
Competitive English Test -13 Article A An The
Competitive English Test -15 Adjective Exercise

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *